НОВИНИ

Предстои специален уебинар за ваксините за Covid-19

Ваксините са гореща тема тези дни. За да се удовлетвори нуждата на нашите преподаватели и студенти от повече яснота и специализирана информация, на 26 януари, вторник, от 14ч, ще се проведе уебинарът „Ваксини за Covid-19: Експертите говорят“.

Модератор на уебинара е проф. Тодор Кантарджиев, директор на Национален център по заразни и паразитни болести, а участниците са:

Проф. д-р Георги Момеков, председател на Българското научно дружество по фармация и преподавател във Фармацевтичен факултет на МУ-София,

Доц. Любомира Николаева-Гломб, дмн от отдел Вирусология на Националния център по инфекциозни болести.

Доц. Нина Янчева, ръководител катедра “Инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина” към Медицински факултет на МУ-София.

Каним всички преподаватели, студенти и служители на МУ-София, които се интересуват, да зададат въпросите си към участниците предварително чрез Фейсбук страницата на университета или на e-mail webinar@mu-sofia.bg

Събитието ще бъде предавано на живо в платформата Google Meet, а достъпът ще е възможен за всички, които имат служебен е-mail адрес на МУ-София (домейн mu-sofia.bg).

Линкът към събитието ще бъде публикуван на страниците на МУ-София в самия ден на провеждането му.


Предоставяне на стипендии от OEAD

Австрийското посолство в гр. София информира, че австрийското Федерално министерство на образованието, науката и изследователската дейност предоставя стипендии на чуждестранни студенти, както и на завършили висше образование и учени за академичната 2020/2021 год.

Подробна информация може да бъде намерена ТУК

15.01.2021 г.

Важно за обитателите на студентските общежития

Всички студенти, настанени в общежитията на Медицински университет - София, които желаят да заплатят наема за месец януари 2021 г. по банков път, могат да го направят като в платежния документ задължително бъде отбелязано:

Име и фамилия, факултетен номер, номера на блока, номера на стаята и за кой месец е плащането, както и съответната сума за наема.

Наемът за месец януари - краен срок за плащане - 15.01.2021 г.

Медицински университет - София;

База СОСБОС;

IBAN: BG04 BPBI 7940 3163 9853 00

Банка ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД

04.01.2021 г.

ОТЛИЧИХМЕ СТУДЕНТ И ПРЕПОДАВАТЕЛ НА ГОДИНАТА 2020

Традиционният конкурс „Студент и преподавател на годината“ беше проведен и тази година от Студентски съвет към Медицински университет-София. Отличените получиха наградите си на специална церемония днес, при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Авторитетно жури от преподаватели и студенти оцени номинираните спрямо доказаните им академични успехи, познание на чужди езици, афинитет към научни разработки и открития, участие и представяне на университета ни в национални и международни научни семинари и конференции, извоювани постижения и отличия, както и участие в студентски и неправителствени организации.